Városkapu jött létre Szolnokon, megújult a vízvédelmi rendszer is

Szolnokon gyakorlatilag városkaput avathattak a legújabb közlekedésfejlesztés megvalósításával. Egy 2, 6 milliárd forintos beruházással összekötötték a centrumot az M4-es hamarosan elkészülő szakaszával. A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az összeget, de a program során egy másik felújítást is befejeztek, mégpedig a vízvédelmi rendszerét. 

A 2, 6 milliárd forintos közlekedésfejlesztés során a Dr. Sebestény utat fejlesztették a Besenyszögi útig, ami nem egy egyszerű burkolást jelent. Felújították a Zagyva-hidat, amely így új korlátokat és burkolatot kapott. Megújultak a járdák, a szélekre új lámpákat telepítettek. Frissült a Városmajor út és a Bimbó út közötti útszakasza. A Bimbó úttól a Mester úti körforgalomig teljesen új út épült a gyalogosoknak. Kivilágított kerékpárutat is aszfaltoztak ezen a szakaszon, amelyet összekötöttek a Tallinn városrésszel. Megoldódott a balesetveszélyes kereszteződések kérdése is a Városmajor úti és Mester úti körforgalom megépítésével.

 

Aszfaltozott úton

Aszfaltozott úton

 

Ezzel a beruházással az út egyfajta városkapu szerepét tölti be, Szolnok centrumát összeköti a leendő M4-es gyorsforgalmi úttal.  

A szolnoki Véső út környéki vízvédelmi rendszert is sikerült megújítania a városnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egy másik pályázatán. Erre 500 millió forintot nyertek el. A beruházás során a környék bel- és csapadékvíz-elvezetésének problémáját oldották meg. A Véső úti sportkomplexum létesítményeit a vízelvezető hálózatra tudták kapcsolni.