Ülésezett az NMHH, rádiós frekcencia érhető el Szolnokon

Pályázati felhívást tett közzé a Médiatanács, melynek keretében Szolnokon is lehet pályázni rádiós frekvenciára.  

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadta a Szolnok 97,1 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatára vonatkozó pályázati felhívásának tervezetét. A tervezetek péntektől érhetők el az NMHH honlapján. 

A Médiatanács emellett a Veszprém 98,3 frekvencia tervezetét is jóváhagyta. Két fővárosi frekvencia tervének kidolgozása lesz még a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság feladata a döntés értelmében. 
 
Munka a rádióban
Munka a rádióban
 

A Médiatanács legutóbbi ülésén egyébként egy sor döntést hozott. A dunaújvárosi Rádió 24 jogosultságát további hét évre hosszabbította, így a rádió adása 2028. szeptember 9-ig biztosan szólhat. 2021-es pályázatot hirdettek még tévéműsor támogatására. Határon innen és túl működő hírműsorok, illetve közéleti és kulturális magazinműsorok gyártóinak jelentkezését várják. Összesen 520 millió forint keretösszeggel számolnak, a pályázat részletei szintén elérhetőek az NMHH honlapján.
 
Egy tanulmány is elfogadásra került, amelyből kitűnik, hogy különösebben nem változtak ugyan a rádiózási szokások, de az egyik adat változása látványos. Valószínűleg a járvány miatt ugyanis a hallgatók a korábbinál több helyszínen kezdtek rádiózni. 
 
M. A.