Újabb orvosi eszközöket kapott a szolnoki gyermekkórház

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően két levegőoxigén keverő berendezést és egy párásító készüléket tudott vásárolni a szolnoki Hetényi Géza Kórház.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft célként tűzte ki, hogy a vadásztársadalom összefogásával az ország 19 megyéjének gyermekosztályainak adományoznak különböző, előre egyeztetett orvostechnikai eszközöket, műszereket.
 
A két levegőoxigén keverő berendezést az újszülött részlegen és a szülőszobán születendő gyermekeknél alkalmazhatják szükség esetén
 
A szervezet 2019. december 27-én tartotta meg első országos jótékonysági vadászatát, majd ennek mintájára 2020. december 27-én Szlovákiában, Romániában és Szerbiában tartottak egy eseményt. 
 
Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője személyesen adta át adományukat Piroska Miklós főigazgatónak és dr. Retkes Tamás osztályvezető főorvosnak.
 
A korábban megyei, most pedig már országos jótékonysági vadászatokkal 2013 óta 83 millió forint értékben 108 orvosi eszközt adtak át, mellyel közel 40 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá.
 
Az adományból két levegőoxigén keverő berendezést, valamint egy párásító készüléket vásároltak.
 
BG
Forrás: Szolnoki Napló, Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft
 
A képek illusztrációk