Teljes megújulás várható a Scintilla Kft.-nél

Szolnokon jelentették be a teljes egészében magyar tulajdonú Scintilla Kft. bővítését, amelyet 1,7 milliárd forintból, részben uniós támogatással hajtanak végre jászberényi telephelyükön. 

A Scintilla Mérnöki Iroda Kft. családi vállalkozása 1996-tól van a piacon, mérnöki tevékenység folytatása mellett ma már vezetékfeldolgozással, villamos szerelvények gyártásával is foglalkoznak.

 

A cég kábelgyártással is foglalkozik

A cég kábelgyártással is foglalkozik

 

Az elektromechanikus alkatrészek gyártása mellett bővítésre kaptak 800 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást. Mindezt Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán nyerték el. Munkagépeket, targoncákat és egyéb, gyártáshoz szükséges berendezéseket fognak vásárolni, emellett a raktározási infrastruktúrát is javítják, többek közt új polcrendszerek beszerzése is tervben van. Az IT-hálózat fejlesztésére is költenek, valamint egy nagyobb beruházás keretében a meglévő épület bővítésébe vágnak bele.

A Scintilla a beruházással megerősíti pozícióját, sőt, a kapacitásbővítésnek köszönhetően fejlődni is fog. Növelni szándékoznak beszállítói képességüket, automatizálásban is gondolkodnak, fejlesztik az Ipar 4.0 tevékenységüket és új termelési területet akarnak kialakítani, munkavállalóikat pedig folyamatosan képzik majd.  A projektet 2021 végére fejezik be a tervek szerint. 

 

M. A. 

Forrás:mti