Szolnokot is érintő emeletes buszokat állítottak forgalomba

Két új emeletes vonatot állítottak forgalomba a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, a Cegléden pedig KISS-motorvonatot. A váci és esztergomi járatokon lévő szerelvényekkel együtt 18 emeletes motorvonat közlekedik.

Az újszászi vonalon az új motorvonat Szolnokról reggel 5, 10 és 15 órakor, Budapest Keleti pályaudvarról pedig 7:15, 12:15 és 17:15-kor. A ceglédi vonalon a Szolnokról 5:40-kor, Ceglédről 15:48-kor, Budapest Nyugati pályaudvarról 14:03-kor és 17:33-kor, valamint a Ceglédről Szolnokra 18:54-kor induló vonatokon utazhatnak KISS motorvonatokkal.
 
Az utasteret a kor követelményeinek megfelelő elektronikai rendszerekkel szerelték fel
 
A szerelvények nagy kapacitásúak, tágas utastérrel rendelkeznek, a két szinten összesen 600 fő fér el, ahol 4 mosdót alakítottak ki.
 
A kocsikat a kor követelményeinek megfelelő kamera és utastájékoztatóval, valamint ülőhelyfoglaltságot jelző rendszerrel, Wifi-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal szerelték fel.
A szerelvényeken 4 kerekes széket, 12 kerékpárt és 5 babakocsit tudnak szállítani.
 
Az eddigi visszajelzések alapján az új szerelvények nagyon népszerűen az utasok körében.
 
A MÁV Csoport már megrendelte az új járműveket, melynek eredményeképp jövő év végéig 40 KISS-motorvonat áll forgalomba. Az emeletes buszok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd.
 
BG
Forrás: MTI, Máv Csoport
Fotók: MTI/ Kovács Zoltán, Pixabay