Szolnokon jó ütemben halad az oltási terv

Szolnok városában folyamatos a koronavírus elleni vakcinák érkezése, és az ütemterv szerint halad az oltási program. Kezdetben az egészségügyii dolgozók kaptak a Pfizer-BioNTech vakcinából, februárban pedig már az idősebb korosztály tagjainak kezdték el beadni az oltóanyagot.  

A brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcináját tartalmazó hűtőtáska február 10-én érkezett meg Szolnokra, amelyet Béres Zoltán háziorvos vett át. Az AstraZeneca nevű készítményt megfelelő hűtési körülmények közt tárolják, amíg be nem adják a regisztrált klienseknek.  

 

Béres Zoltán átveszi a vakcinákat

Béres Zoltán átveszi a vakcinákat

 

Szolnokra február 6-án a Pfizer-BioNtech vakcinából is érkezett egy szállítmány a Hetényi Géza Kórházban kialakított oltópontra. A regisztrált legidősebb lakók kaphatták meg az első adagokat. Háromféle opcióból választhattak. Vagy házhoz kérték az oltást, amelyet egy egészségügyi dolgozó adott be nekik, vagy a háziorvosi rendelőbe, vagy pedig az oltópontra kellett befáradni. Minden esetben a háziorvos értesítette a pácienseket, akik rendre be is adatták a védőoltást.  

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere közösségi oldalán üdvözli az oltási ütemtervet. Arról ír, hogy a regisztráltak közül az országban elsőként a 94 éves, a városban közismert Papp Ferenc kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, akinek jó egészséget kíván példamutatásáért.  Szalay szerint fontos, hogy minél több idős állampolgár kérje a védőoltást, és buzdítja a város lakóit is a regisztrálásra.  
 

 


M. A.

Forrás: MTI/Mészáros János