Szolnokon is fejlesztette hálózatát a DIGI Kft

A DIGI Kft 3 éven át több nagyvárosban, köztük Szolnokon is fejlesztette hálózatát.

A 16 vidéki nagyvárost érintő hálózatfejlesztése 2018-ban kezdődött el, mely többek között érintette Debrecent, Nyíregyházát, Miskolc, Szolnokot, Szegedet, Győrt, Siófokot, Székesfehérvárt, Veszprémet és Dunaújvárost.
 
A DIGI Kft-nek vezető szerepe van az internetszolgáltatásban 
 
A DIGI Kft fejlesztése lehetővé tette, hogy csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített (FTTH - Fiber to the home) vidéki gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódjon a vállalat fővárosi  központjához.
 
A DIGI 2019 óta a mobilszolgáltatásait is bővítette, melynek eredményeképp 900 településen elérhetővé vált a DIGIMobil szolgáltatás, amivel a lakosság 90 százalékának biztosította a kültéri lefedettséget.
 
A DIGI Kft 1998 óta van jelen a magyar piacon. Kiemelkedő távközlési szolgáltatóként jelentős szerepet tölt be a televízió piacon és a vezetékes internet, telefonszolgáltatás területén is.
 
A 4iG Nyrt 2021 november végén jelentette be, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról.
 
BG
Forrás: MTI, DIGI
A képek illusztrációk