Szolnokon fejlesztik a kerékpáros közlekedést

A szolnoki közlekedésdejlesztés részeként kerékpárút épül a városban, valamint a buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújulnak.

A helyi önkormányzat Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című, 2022 decemberben záruló projektje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert bruttó 653 millió forint,  100 százalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.
 
Csökkenhet a városban a kerékpáros balesetek száma
 
Szolnokon a Tószegi úton, a József Attila út - Indóház utca jelzőlámpás csomópont és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főbejárata között, 1380 méteren kerékpárút épül.
 
A tervezett nyomvonal mentén található közintézmények - orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola - kerékpárral történő elérésének javításával remélik, hogy csökken a kerékpáros balesetek száma. A kerékpárút megépítésével könnyebben és biztonságosabban lesz megközelíthető a megyei kórház, a Tószegi úti iparterület és a Vegyiművek lakótelep is.
 
Emellett parkoló, autóbuszforduló, illetve buszparkoló, út- és járdaszakaszok újultak már meg a Tallinn városrészben, lakótelepi környezetben.
 
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk