Szolnokon elektromos autóbuszok állnak forgalomba

A Zöld Busz Program keretében Szolnokon 10 elektromos autóbusz beszerzésére és a hozzá kapcsolódó töltési infrastruktúra kialakítására nyert el pénzt az önkormányzat.

Tavasszal nyújtotta be pályázatát a Volánbusz a MÁV-Volán-csoport 100 darab elektromos autóbusz beszerzésére a Zöld Busz Projektirodához, melynek eredményéről 2021.július 30-án döntöttek.
 
10 elektromos buszt helyeznek forgalomba 2022-ben Szolnokon
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2020-ban meghirdetésre kerülő pályázat keretösszegét a kormány megnégyszerezte, így 123 elektromos autóbusz és 4 önjáró trolibusz beszerzését támogatják. Szolnokon várhatóan 2022-ben állítják forgalomba a 10 elektromos buszt.
 
A közlekedési vállalat elkötelezett a járműfiatalítási célkitűzéseivel kapcsolatban, melynek megvalósításának érdekében törekszik a zöldítésre alternatív, alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek beszerzésével.
 
A támogatási döntés értelmében Szolnokon 10 darab elektromos autóbuszt helyeznek forgalomba. Augusztus hónapban megkötik a támogatási szerződéseket és kifizetik a pénzt a kedvezményezetteknek.
 
A forgalomba kerülő elektromos buszok beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás még folyamatban van, eredmény pár héten belül van.
 
Az elektromos buszok nemcsak a város légszennyezettségének javulásához járul hozzá, hanem élhetőbbé válik általa a környezet is.
 
BG
Forrás: Szolnok, Zöldbusz, Szoljon