Szolnokon bővíti kapacitását a Ferzol Kft

Az 1990-ben alapított tápiószőlősi székhelyű Ferzol Kft 2,3 milliárd forint összegű beruházást hajtott végre Szolnokon, melyhez európai uniós támogatást is nyert.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Ferzol Lemezmegmunkáló Kft-t 1990-ben alapították. Fő profiljuk a fémfeldolgozás, ezen belül is a lemezmegmunkálás. Munkájuk során a legkorszerűbb technológiákat és folyamatokat alkalmazzák.
 
Bővíti kapacitását a cég
 
A kapacitásnövelő beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán 996 millió európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a vállalat.
 
A projekt keretében egy 3200 négyzetméter hasznos alapterületű lemezmegmunkáló csarnokot építenek Szolnokon, ahova különböző automatizáltsági szintű élhajlító gépeket, valamint lyukasztó-lézervágó gépet szereztek be. Mindemellett továbbképzik kollégáikat és szervezetfejlesztési tanácsadási szolgáltatásokat is igénybe vesznek.
 
A fejlesztéssel a CNC megmunkálás területén 10 százalékkal tudják növelni kapacitásukat, melyhez a korszerű gépekkel optimalizálhatják gyártási folyamataikat.
 
A cégnél jelenleg 538 munkavállaló dolgozik, de a fejlesztésnek hála további 40 főt tudnak Szolnokon foglalkoztatni.
 
A cég Ausztriába, Brazíliába, Németországba, Indiába és Mexikóba exportál.
 
A Ferzol Zrt a növekvő kereslet miatt döntött a technológiafejlesztés és kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett.
 
BG
Forrás: MTI, Ferzol
A képek illusztrációk