Szolnok, a kerékpárosbarát város

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén Szolnok városát is kitüntette kerékpárosbarát mivolta miatt. Két oklevelet is bezsebelhetett a település az ITM tizenkettedik alkalommal kiírt pályázatán. 

Szolnokon már ötven kilométernyi összefüggő kerékpárút kanyarog, egy része ezeknek az elmúlt pár évben épült. A jövőben is van kilátás további bicikliutak építésére, mivel a városban népszerű közlekedési eszköz a kerékpár.  

Az ITM tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatait. Szolnok is a díjazottak közt volt: Haladó Kerékpárosbarát Település címet kapott, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala pedig törekvései miatt Haladó Kerékpárosbarát Munkahelyként nyert elismerést.  


Szolnok is kerékpárosbarát hely

Szolnok is kerékpárosbarát hely

 

A pályázatokban szerepelnie kellett a lokális kerékpáros stratégiáknak, a szolgáltatások minőségének, a karbantartásoknak, a népszerűsítési kampányok leírásának és a promócióknak is.  

A díj célja természetesen a települések ösztönzése a kerékpározás népszerűsítésére. A pályázati anyagokban szereplő pozitív példákat az ITM pedig felhasználja majd más települések kerékpáros infrastruktúrájának kiépítéséhez. 

 

M. A. 

Forrás: szolnok.hu