Sportolókat is váró, gigászi komplexum épül Szolnokon

Tízmilliárd forint összköltségű komplexum építését kezdik meg 2021 nyarán Szolnokon, melynek keretében a Holt-Tisza partjára húznak fel egy háromemeletes szállodát, mindezt a lehető legkörnyezetbarátabb kivitelben. Az épület neve Tiszakavics lesz. 

A luxus szállodát százötvenöt szobásra tervezik egy kvázi rendezvényközponttal egybekötve, ahol sporteseményeket is tarthatnak, rehabilitációs központ és wellness részleg is helyet kapnának. A beruházásra alapvetően szükség van ahhoz, hogy Szolnok feljebb kerüljön Magyarország turisztikai térképén, nem mellesleg a beépíteni kívánt terület közelében, a Holt-Tiszán tizenöt ország sportolói készülnek olimpiára és világbajnokságra kajak-kenu sportágban.

A komplexum tízmilliárd forintba kerül, amelyből az állam négymilliárdot ad. Ma már szinte kritérium, hogy az újonnan épülő létesítmények valamilyen formában zöld projektek legyenek. A tervek szerint 2023-ban elkészülő szolnoki építmény geotermikus energiát használ majd és napkollektorok lesznek elhelyezve rajta.

Hatalmas wellness részleg is lesz

Hatalmas wellness részleg is lesz

 

Őrületes, tizenhétezer négyzetméter összterületűre tervezik a szállodát. Helyet kap benne egy hatalmas, 350 ember fogadására alkalmas konferenciaközpont és egy háromezer négyzetméteres wellness központ.

 

M. A. 

Forrás: mti