Óvodai fejlesztések Szolnokon

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretében nyert 940 millió forint vissza nem térítendő támogatásból három óvoda újul meg Szolnokon.

Pókász Endre, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense elmondta: a program során korszerűsödik a Kolozsvári úti, illetve a szandaszőlősi Eszterlánc óvoda, valamint a Kertváros-Alcsisziget és térsége területén egy új óvoda épül. A több mint háromszáz gyereket érintő beruházások jövőre kezdődő kivitelezése idején az óvodások a város többi hasonló intézményébe járnak majd - jegyezte meg. Az elfogadott előterjesztés szerint a belvárosi Kolozsvári úton levő négy csoportszobás intézmény 1974-es nyitása óta csak kisebb felújítások történtek. Az energiahatékonysági intézkedésekkel az épület üzemeltetése gazdaságosabbá válik, akadálymentesítésre is sor kerül.

ovoda

 
A szintén négycsoportos Eszterlánc óvoda felújítását a műszaki állapota és a városrészben tapasztalható férőhelyek iránti igény is alátámasztja. A kertvárosi intézmény vályog- és téglaépülete eredetileg nem óvodának épült, a födémzáró betonkoszorú hiánya miatt statikai problémák jelentkeznek, nem megfelelőek az infrastrukturális feltételek. A jelenleg két csoportszobával rendelkező, gazdaságtalanul üzemeltethető intézmény helyett egy modern, komplex módon akadálymentesített, háromcsoportos új óvoda épül.

 

MTI/T.D.