Összevert egy hajléktalant, mert tolvajnak hitte – Vádat emeltek a kunhegyesi férfi ellen

Tolvajnak hitt egy, vele egy helyiségben tartózkodó fedél nélkülit egy kunhegyesi férfi, aki miután megvádolta őt a lopással, ütni-verni kezdte.

A szolnoki vasútállomáson történt az eset, melyben most vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség egy kunhegyesi férfi ellen - önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt – tudatta a szoljon.hu.
 
Az utascsarnokban aludt a vádlott még 2023 júliusában, majd amikor felébredt, azt tapasztalta, hogy értékei eltűntek, készpénze és a mobilja. A helyiségben éjszakázott hajléktalant vonta felelősségre, mert úgy gondolta, ő a tolvaj. Mivel az tagadott, fenyegetni kezdte. Ekkor a hajléktalan menekülni kezdett, de a vádlott utána ment, lerántotta a földre, rátérdelt a mellkasára, majd ököllel ütötte őt – írta meg a szoljon.hu.
 
A fedél nélküli férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a mellkasán és az arcán.
 
A Szolnoki Járási Ügyészség a visszaesőnek számító vádlottal szemben indítványt tett fegyházbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabására, s azt is kérte: állapítsa meg a bíróság, hogy a férfi feltételesen nem bocsátható szabadlábra. Ügyében a Szolnoki Járásbíróság határoz majd  írta meg a szoljon.hu.
 
B.A.