Óriás beruházást valósított meg a Béres Gyógyszertár Zrt Szolnokon

Átadásra került a Béres Gyógyszergyár Zrt új gyártórészlege Szolnokon. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is.

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy a vállalat 2015 óta 12 milliárd forint értékű beruházást valósított meg, amihez közel 6 milliárd összegű vissza nem térítendő támogatást kapott.
 
Varga Mihály Pénzügyminiszter Szolnokon
 
A Béres Gyógyszergyárt Zrt szolnoki beruházása 6,7 milliárd forintba került, melyhez a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében 3,04 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutott.
 
Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt elnöke elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően 69 új munkahelyet hoztak létre, így 402 főre növekedett a szolnoki gyáregységben dolgozók száma. A szolnoki gyáregységet 2050 négyzetméterrel bővítették, a gyártósoruk pedig robottechnológiával fog működni. Emellett a cég újabb termelő-és laboratóriumi eszközöket szerzett be és növelte raktárkapacitását, valamint gyártógépeket, minőségellenőrzési laboratóriumi és kutatás-fejlesztési eszközöket vásárolt.
 
A Béres Gyógyszergyár Zrt hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyártó vállalata, 2020-ban éves bevételük meghaladta a 20 milliárd forintot.
 
 
BG
Forrás: MTI, Varga Mihály pénzügyminiszter, Béres Gyógyszergyár Zrt
Képek: MTI/ Marjai János