Oltóbusz segíti a védekezést Szolnokon

Szolnokon jelentette be Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, hogy a Magyar Honvédség oltóbuszokkal segíti a koronavírus-járvány megfékezését. Az átalakított oltóbuszok már elkészültek és bevetésre készek. 

Németh Szilárd szerint a járvány az átoltottsággal orvosolható, ezért mindent megtesznek, hogy az oltásra önkéntesen jelentkezők minél előbb be legyenek oltva a Magyarországra érkező vakcinákkal. A Magyar Honvédség oltóbuszokkal segíti a folyamatot.  

 

Az oltóállomás

Az oltóállomás

 

Az MH február végén fejezte be öt darab Currus Aries típusú autóbuszának átalakítását, amelyek így országszerte üzembe helyezhetők. Németh a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban levő oltóbusznál jelentette, hogy egy nap alatt százötven ember oltására alkalmas az eszköz.  

Az átalakított autóbuszok kifejezetten a Covid-19 elleni védőoltás beadásához lettek átalakítva. A buszban elfér a tíz fős személyzet és egy oltásra váró ember. Az Egészségügyi Mobil Oltóállomáson belül egy öltöző fülkében készülhetnek fel a kliensek a procedúrára, az oltást követően pedig egy fűthető-hűthető sátorban várhatják beoltott egészségügyi dolgozókkal a teszt eredményét.  
 

M. A. 
Fotó: mti/ Mészáros János