Okos megoldásokat elősegítő startup versenypályázatot ismertettek Szolnokon

Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban ismertették a KINCS Smart Family Nagydíj 2021 elnevezésű startup versenypályázat részleteit.

A Családok Nemzetközi napján, 2021. május 15-én startup versenypályázatot hirdetett a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért(KINCS). A pályázat közzétételével együtt ezen a napon elindították a KINCS Smart Family Centrumot is, melynek célja, hogy ösztönözze a családok életét könnyítő innovatív ötletek megvalósítását hazánkban.
 
Támogatják azokat az innovatív ötleteket, amelyekkel a Covid járványt követően a megváltozott élethelyzetet könnyíti meg
 
A verseny részleteit a KINCS elnöke, Fűrész Tünde és Szalai Piroska, a KINCS Smart Family Centrum vezetője mondta el. 
 
A pályázatra minden olyan magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó, mikro-,kis- és középvállalkozás jelentkezhet, akik már elkezdték megvalósítani a tervüket, vagy legalább egy prototípussal rendelkeznek. Ennek értelmében minden szolnoki és környéki vállalkozás jelentkezését várják.
 
A pályázatok elbírálásánál előnyben részesítik azokat az ötleteket, melyek újszerű megoldásokat jelentenek a Covid-járványt követő megváltozott élethelyzetekre.
 
A szolnoki tájékoztatón dr. Kállai Mária országgyűlési elmondta, hogy mindannyian egyetértenek abban, hogy a családok a jövő záloga. Fontosnak tartja a pályázatot, mert illeszkedik a kormány családvédelmi akciótervéhez.
 
További információk a www.smartfamily.hu oldalon olvashatók.
 
BG
Forrás: Szoljon, SmartFamily.hu
A képek illusztrációk