Megsegítik a szolnoki sportcentrumot

A negyvenöt államilag támogatott sportegyesület közt van a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a szervezet összesen százhuszonhárom millió forintnyi segítséget kap. A koronavírus-járvány a sportszervezeteket is megviseli, a mindennapi életüket megkönnyítendő jár a támogatás.  

A Sportegyesületek Országos Szövetsége ajánlására a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. is részesül a rendkívüli állami támogatásból, amivel a szektort segítik. 123 millió forint jut a városi egyesületnek, összesen 2,1 milliárdot osztanak szét az országban. A vissza nem térítendő segítség azért jár, mert a pandémia a sportegyesületeket is megviseli.
 
 
Kosárlabdapálya
Kosárlabdapálya
 
 
A kiemelt vidéki sportegyesületek mindennapi működésükre költhetik a pénzt, eszközöket vásárolhatnak, dolgozóik fizetéseit állhatják, vagy épp sportolóik ösztönzésére fordíthatnak a keretből. Mivel rengeteg sportoló készül az olimpiára is, az ő felkészülésük kulcsfontosságú. A SOSZ szerint a támogatásból nekik is jár majd.  
 
A SOSZ anyagi támogatási programja 2016 óta aktív, máig 950 millió forintot juttattak el kis és közepes sportegyesületekhez öt pályázati körben.  A hatodik pályázati körben összesen 300 millió forint keretösszeggel számolnak. Az összeg azért ekkora, hogy a járvány miatti kellemetlenségeket könnyebben orvosolhassák majd a szervezetek, valamint több egyesület tartozik már a SOSZ alá, mint 2015-ben.
 
Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Rózsa József méltatta a támogatást. A pénz jó helyre kerül, jelentős részét az üzemeltetésre költik, de a bérek és járulékok is nagy összeget emésztenek fel. Sporteszközöket is vesznek, és kisebb fejlesztések is várhatók a centrumban.  

 

M. A.