Kulturális koncepció készül Szolnokon

Megkezdődött a szolnoki kulturális koncepció előkészítése, melynek első lépéseként közösségi tervező, helyzetelemző műhelyt tartottak. A 2020-2035 időszakot lefedő koncepció első két éves cselekvési terve hamarosan elkészül.

Fejér Andor alpolgármester köszöntve a megjelenteket, elmondta: a város jelentős összeget fordít a kultúrára, ugyanakkor fontos, hogy a sokszínű és színvonalas rendezvények mellett keressék a folyamatos megújulást is. A megyeszékhely új kulturális koncepciója a lakosok, a civil, egyházi, gazdasági szervezetek, valamint az önkormányzat intézményeinek partneri együttműködési keretében készül el. Az alpolgármester hozzátette, egyúttal előkészítik az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését célzó pályázatot is.
 
kultura2
 
A tervező munka első szakaszában átfogó szakértői helyzetelemzés készült a város kulturális életéről és adottságairól. A munka részeként 20 mélyinterjú és 5 területi, illetve tematikus fókuszcsoport keretében már mintegy 80 kulturális területen aktív szakember, szervezeti képviselő kapcsolódtt be a tervező folyamatba. A helyzetelemzést és a szükségletek felmérését célzó online kérdőívet több mint kétszázan töltötték ki.
 
/T.D.
forrás: szolnok.hu