Körforgalmat építettek Szolnokon

Szolnokon a Véső úti sporttelep és strand megközelítését megkönnyítő útfejlesztés mellett egy újabb körforgalom is kialakításra került.

Az új körforgalom 727,5 millió forint hazai költségvetési támogatásból valósult meg. Ebből az összegből építették át a Véső úti sporttelep megközelítését szolgáló útszakaszt, a sporttelep déli, Bolt köz felőli bejáratánál pedig körforgalmat alakítottak ki.
 
Jelentős összegeket fordítanak úthálózat fejlesztésre
 
Szolnokon a Véső út és környéke teljes körű rehabilitációja egy 4,5 milliárd forint értékű beruházás keretében történik. A több projektelemet tartalmazó beruházás egyike a 1,4 milliárd forint, százszázalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatással megvalósuló Véső úti R.A.J.T. projekt, amelyben megépül a sporttelep belső úthálózata, parkolók, rendezvényház és szakosztályi épület létesül.
 
A beruházás részeként a Meggyes László utca egy rövid szakaszát kétsávosra szélesítéssel a körforgalomra csatlakoztatták, valamint a Horog utca déli szakasza 47 méteren, a körforgalomig megújult. A déli bejárat és a közelben lévő élelmiszerüzlet közötti szakaszt átépítették, szélesítették 180 méteren.
 
A József Attila út-Indóház út kereszteződésétől a sporttelep déli bejáratáig, 313 méteren járda és kerékpárút épült. A projekt során közvilágítás épült a József Attila út-Indóház út kereszteződésétől a körforgalomig.
 
A Horog utca további részét is tervezik korszerűsíteni.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk