Komplett városrészt rehabilitálnak Szolnokon támogatásból

A Véső út és térsége fejlesztéséhez Szolnok városa plusz kormányzati támogatásban részesült, összesen 727 millió forint többlettel gazdálkodhatnak majd. A fejlesztés során nemcsak sportközpontot építenek majd, hanem egy komplett városrészt újítanak fel. 

Mintegy 727 millió forint plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok város önkormányzata a Véső út és térsége fejlesztéséhez - jelentette be Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Szolnokon. 
 
"Egy átgondolt stratégiai fejlesztés mintegy kétharmadánál tartunk, a plusz támogatásból az utolsó egyharmad részt valósítjuk meg" - nyilatkozta sajtótájékoztatón a város polgármestere, Szalay Ferenc. A 727 millió forint extra támogatásból a város összesen 5,5 milliárd forintot fordíthat a Véső út és térsége fejlesztésére. Komplett úthálózat-felújítás várható majd a környéken, amelyen egy új autóbuszjárat is közlekedik majd a lakosság nagy örömére.  Csatornaberuházás is megvalósul, valamint kiépítenek egy csapadékvíz-elvezető rendszert is a városrészben.  
 
 
Útfelújítás is várható
Útfelújítás is várható
 

A plusz forrás elegendő arra, hogy az atlétika pálya melletti régi épületet felújítsák, illetve a teniszpálya mellett öltözőépületet is felhúznak, valamint a dzsúdósoknak, ökölvívóknak, birkózóknak új csarnok épül. A Véső úti R.A.J.T. (Regionális Atlétikai Játék Tér) projekt során épül egy sportközpont és uszoda.     

A polgármester a sajtótájékoztatón kitért rá, hogy eddig a térségben korszerűsödött az atlétikai centrum és a strandfürdő, átadták a B. Nagy Pál Sportcsarnokot is. A tervek szerint májusban már megnyitják a Véső úti strandfürdőt. 

 

M.A.

Forrás: mti