Kölyökmérnök tábort szervezett a Szolnoki Szakképzési Centrum

A Szolnoki Szakképzési Centrum Kölyökmérnök tábort szervezett Digitális Közösségi Alkotóműhelyében.

A 2019-ben létrehozott Digitális Közösségi Alkotóműhelyt a GINOP 6.2.3. „A szakképzési rendszer átfogó átalakítása” című pályázati felhívásban kötelező elemeként hozták létre a Szolnoki Szakképzési Centrumban.
 
A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a gyerekek megismerkedtek a robotépítéssel 
 
A Kölyökmérnök tábort 2021.augusztus 23-27 között a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben tartották meg. A táborban való részvételre az általános iskolai 6.-7. osztályosok jelentkezhettek.
 
A gyerekek többek között megismerkedtek programozott önjáró robotokkal, különböző automatizált szerkezetekkel.
 
A pályaorientációs célú programon minirobot készítésére is lehetőségük volt a diákoknak. A robot vázát lézervágóval vágták ki, majd egy mikrobit elnevezésű mini számítógépet helyeztek bele, megépítették hozzá az elektronikát, rátették az akkumulátort és végül elkészült a robot.
 
Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy az alkotóműhely célja, hogy a gyerekek megismerjék a különböző technikákat és technológiákat, mint a lézervágás, 3D nyomtatás, tervezési programok, szoftverek, a robotok programozásához szükséges elektronokai eszközök.
 
A kancellár hozzátette még, hogy a táborral kapcsolatban nem titkolt szándékuk, hogy a diákokat ösztönözzék a szakképzési centrum tagintézményeiben való továbbtanulásra.
 
BG
Forrás: Szomusz, Szoljon
A képek illusztrációk