Karcagon támogatásból a csapadékvíz-elvezető rendszert

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Karcagon csaknem 800 millió forint támogatásból fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert.

A település mintegy 800 millió forint támogatást nyert el a a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, melyből fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert.
 
Jelentős fejlesztés a csapadék elvezetésére a városban 
 
A beruházás részeként a település belterületi csapadékvíz-elvezető hálózatához kapcsolódó öblözet vízi létesítményeit fejlesztik, hogy megóvják a csapadék- és belvíztől a lakóingatlanokat és a köztulajdont.
 
Az új záportározó rendszerébe való bekapcsolással a terület hasznosítható vízkészletének időbeni megoszlása is javul. A tervezési szak már lezárult, a közbeszerzési eljárás után a beruházást várhatóan még 2023-ban befejezik.
 
A projekt során fejlesztik a városi főgyűjtő csatornát, több mint tizenegyezer-ötszáz méteren épül csatornahálózat vagy az ahhoz kapcsolódó áteresz, kapubejáró. A beruházás része egy 4200 köbméter hasznos térfogatú záportározó, illetve egy csapadékvíz-átemelő telep kialakítása is.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk