Jelentős összeget tervez fordítani a kormány Szolnok fejlesztésére

A következő 10 évben a kormány a térség fejlesztésére 1600 milliárd forintot biztosít, melyből 330 millió forint értékben szolnoki beruházási projekteket fog támogatni. A jövőre vonatkozó fejlesztési tervekről Szalay Ferenc polgármester, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő egyeztetett a szolnoki RepTárban.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere részletezte a város elmúlt években végbemenő fejlesztési terveit, melyek igazodnak a város által korábban meghatározott idegenforgalmi fejlesztési stratégiájához.
 
A szolnoki Reptárban egyeztettek a jövőre vonatkozó tervekről
 
A polgármester egyebek mellett emlékeztette a jelenlévőket az M4-es gyorsforgalmi út, valamint a RepTár megépítésére, a Szolnoki Művésztelep rekonstrukciójára, a MÁV Sportközpont és strandjának felújítására, valamint a tiszaligeti fürdő átépítésére.
 
Elmondta, hogy a megyeszékhely és a kistérségi településvezetők az előirányozott forrásokat a helyben élők és a térségbe látogatók érdekében hasznosítják majd.
 
A település arculatával kapcsolatban úgy gondolja, hogy a múltból tanulva építik meg a jelent, miközben a jövő tervezésén dolgoznak.
 
Szalay Ferenc Facebook oldalán Dömötör Csabával való találkozásáról úgy nyilatkozott, hogy szeret vele találkozni, mert mindig markáns nyomot hagy benne.
 
Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő szerint minden megvalósuló fejlesztéssel, a térségbe települő vállalkozásokkal, továbbá az általuk teremtett munkahelyekkel a közösségek is erősödnek.
 
Dömötör Csaba parlamenti államtitkár kijelentette, hogy a következő 10 évben 1600 milliárd forintot fordítanak a térség fejlesztésére, melyből 330 millió forinttal szolnoki beruházásokat támogatnak.
 
BG
Forrás: Info.szolnok, Szalay Ferenc Facebook oldala, dr. Kállai Mária Facebook oldala
A képek illusztrációk