Ingyenes energetikai tanácsadásban lehet részük a szolnokiaknak az MMK jóvoltából

Az Országgyűlés megváltoztatta az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt és beépítette a Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatásai közé az ingyenes energetikai tanácsadást a magánszemélyek és vállalkozók számára. A szolnokiaknak is van lehetősége a tanácsadás igénybevételére.

A díjmentes tanácsadás azoknak nyújthat kiemelten segítséget, akik magánszemélyként állami támogatással szeretnék felújítani otthonukat, valamint azoknak a vállalkozásoknak, akiknek technológiai folyamataik energiahatékonyságának fejlesztésében van szükség támogatásra.
 
Ingyenes energetikai tanácsadásban lehet részük a szolnokiaknak is
 
A tanácsadás célja, hogy segítsen a lakosságnak és a vállalkozóknak eligazodni a jogszabályok között, megismerni a különböző pályázati és pénzügyi lehetőségeket, valamint megtalálják a leghatékonyabb energiahatékonysági megoldásokat.
 
A szolgáltatást javasolják azoknak, akik építkeznek, felújítanak, ingatlant vásárolnak, vagy vállalkozóként energetikai továbbfejlesztésben gondolkodnak.
 
A szolgáltatásra online felületen, elektronikusan vagy levélben kell elküldeni az adatfelvételi lapot. Miután a dokumentum megérkezett, a Kamara szakembere időpont egyeztetésre fogja keresni az ügyfelet és elmondja a további lépéseket.
 
A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a résztvevő vállalja, hogy a Kamara szakembere a tanácsadás után az energetikai megtakarítás mértékét nyomon követheti.
 
A kamarai tanácsadást az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatja.
 
BG
Forrás: Szekszárd, Magyar Mérnöki Kamara