Felújították Szolnokon a Kolozsvári úti óvodát

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán közel 260 millió Ft-ból megújult a Kolozsvári úti 4 csoportos, 100 személyes óvoda.

A közel 50 éves épület korszerűsítése időszerűvé vált, mert az özönvízszerű esőzések miatt olyan károk keletkeztek az épületben, hogy másik tagintézményekben kellett elhelyezni a gyerekeket.
 
Új eszközöket vásároltak a gyerekeknek
 
A város és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő kezdeményezésére a kormány azonnali támogatást nyújtott a felújításhoz, ennek eredménye, hogy megvalósulhatott a beruházás. A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2021 januárjában indult el a felújítás, mely most készült el.  
 
A felújítás során korszerűsítették az intézmény elektromos hálózatát, hőszigetelték a homlokzatát, kicserélték a homlokzati nyílászárókat és a beltéri ajtókból is újakat építettek be, továbbá akadálymentesítették az épületet.
 
Az épület falazatát lefestették, új padló- és csempeburkolatot raktak le és a konyhabútorokat is kicserélték. Felújították a csoport-, illetve a fürdőszobákat valamint a tornaszobát is. A gyerekeknek pedig új eszközöket vásároltak.
 
Az épület tetejére napelemmodult helyeztek el, ezáltal gazdaságossá válik az óvoda üzemeltetése.
 
BG
Forrás: MTI, JNSZ Regon csoport