Fejlesztik a szolnoki vasútikocsi-gyártást

Három külföldi vállalattal is szerződött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, jelentette be április huszadikán. A beruházási megállapodások értelmében Szolnokon is bővítés várható.  

Svájci vállalatokkal kötött megállapodásokat Szijjártó Péter, összesen 14 milliárd forint összértékben. A cégek egy része vállalta, hogy jelenlegi magyarországi tevékenységüket bővítik a jövőben, volt, aki pedig új beruházást hajt végre az országban. Összesen 220 munkahelyet teremtenek itthon a cégek.  
 
 
Régi vonat
Régi vonat
 

A külügyminiszter részletezte, hogy mindhárom vállalat külön iparágakban tevékenykedik majd. Beruházásaik közt lesz a debreceni fogkrémtubus-előállítás fejlesztése, illetve új kerámia-implantátumokat gyártanak majd Székesfehérváron, amelyet a fogászatban használhatnak. Szolnokon a vasútikocsi-gyártás területén várható bővítés.  

Magyarország a brexit miatt is tervezi szorosabbra fűzni kapcsolatát Svájccal, mert az országot a külügyminiszter gazdaságilag erős országnak tartja. Ahogy fogalmazott, a svájci beruházók nagyon fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság működésében. Összeszámolva hazánkban közel kilencszáz svájci tulajdonosi hátterű vállalkozás van, nem kevesebb, mint 33 ezer ember dolgozik ezeknél. A folyamatos beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően a munkahelyek biztosnak tűnnek, a jelenlegi befektetéseknek köszönhetően pedig további 220-szal nő a svájci cégeknél lévő munkahelyek száma.  

 

M. A. 

Forrás: mti