Energiaközösséget épít Szolnokon az E.ON

Az E.ON Szolnokon hozza létre Kelet-Magyarország első energiaközösségét.

Szolnok városvezetése az E.ON Hungária Csoporttal együttműködésben megállapodást írt alá arra vonatkozóan, hogy 1,2 milliárdból intelligens városi energiamodellt valósítsanak meg a településen.
 
Energiaközösséget hoznak létre Szolnokon
 
A városban 6 helyszínen 9, összesen 330 kW teljesítményű napelemes erőművet hoznak létre, ami kiszolgálja Szolnok energiaigényét.
 
Az együttműködési megállapodásban foglaltak példaértékűnek számítanak, mivel a beruházással olyan energiaközösségeket hoznak létre, ami segíti a megtermelt energia felhasználását. A fejlesztéseknek köszönhetően az energiaközösségek tagjai – három óvoda, egy bölcsőde, egy orvosi rendelő és három többlakásos lakóház – az épületek tetején napelemek által megtermelt energiát összehangolhatják és helyben fel is használhatják.
 
Az E-ON minden önkormányzati tulajdonú ingatlanon, mely részt vesz a projektben, elvégzi az energetikai korszerűsítést, így a hőszigetelés mellett a régi nyílászárók helyére újak kerülnek, valamint 3 létesítményben a kazánokat is kicserélik.
 
A naperőművek mellett Szolnokon, a Mester utcai helyszínen egy 15 férőhelyes, napelemmel fedett parkolót is létrehoznak, ahova öt 22kW teljesítményű AC-töltőt és egy 75 kW-os DC-töltőt is telepítenek.
 
BG
Forrás: Szolnok.hu
A képek illusztrációk