Első alkalommal rendezik meg a Nagykun Szimfonikus Nyári Fesztivált

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Nagykun Szimfonikus Nyár Fesztivált a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 4 településen tartanak koncerteket a zenekedvelők számára.
 
4 településen is fellépnek
 
2021. július 2-án Abádszalókon a Tisza-tó szabadtéri strand színpadán indul a Zenei kalandozás a világ körül című előadással. A következő állomás július 10-én szombaton este Tiszafüred Főterén folytatódik. Augusztus 2-án Karcagon várható a következő fellépés a városháza előtti téren.
 
A műsor első részében Balogh Sándor zeneszerző 50 alatt a Föld körül című műve lesz hallható az érdeklődők számára. A hallgatók az előadás során különböző országok jellegzetes zenéivel ismerkedhetnek meg. A koncert második részében Mozivarázs-válogatással várják a vendégeket, ahol közismert filmek zenéiből állítottak össze ízelítőt.
 
Az utolsó alkalom szeptember 4-én szombaton este, Berekfürdőn lesz, ahol a szimfonikusok sztárvendégeként fellép Dolhai Attila musical- és operettszínész, a Budapesti Operettszínház művésze.
A Szolnoki Szimfonikus Zenekart Izaki Maszahiro és Kanai Toshifumi vezényli.
 
A fesztivált az elmúlt hónapok tapasztalatai és a járványügyi szabályok betartásával rendezi meg a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft.
 
Az érdeklődők a programokról érdeklődhetnek a zenekar honlapján a http://www.szolnokiszimfonikusok.hu/ címen vagy a Facebook oldalukon.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk