Elkészült Szolnok költségvetése

Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán mondott köszönetet a város költségvetésének elkészülésében részt vevő embereknek. A 2021-es büdzsét aláírták, így az február 18-án életbe is lépett. Hónapok óta folytak róla az egyeztetések, de most már ez alapján gazdálkodhat Szolnok.  

Szalay mértékletesnek nevezte az előttünk álló évet, hiszen a járvány miatti intézkedések igencsak visszafogják a költségvetési lehetőségeket. Ahogy fogalmazott, mind a kiadásokat, mind pedig a bevételeket folyamatosan kontrolláló, megfontolt és fegyelmezett gazdálkodással látják megingathatatlannak az idei évet.
 
Szalay Ferenc aláírja a költségvetést
Szalay Ferenc aláírja a költségvetést
 
 
 
A megkezdett beruházások folytatódnak, az ellátórendszer intézményei stabilan működnek a polgármester szerint. A vendéglátóipari egységeknek és egyéb, járvány által súlytott szektoroknak az önkormányzat támogatást biztosít 2021-re, emellett a kormány törvénykezései alapján adómentességet is élveznek. Létszámleépítéseket és intézmények bezárását nem tervezik, mindent megtesz a városvezetés annak érdekében, hogy ez ne történjen meg.  

 

M. A. 

Forrás és fotó: Szalay Ferenc/ Facebook