Elítélték a rablót, aki mozgáskorlátozottat vert egy székkel Jászkiséren

Kilenc év fegyházat kapott az a fiatal férfi, aki megpróbált kirabolni egy idős nőt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászkiséren. Szétvert egy széket a mozgáskorlátozott asszonyon.

Ítélet született egy fiatal férfi ügyében, aki 2022. január 18-án este betört egy jászkiséri házba, majd pénzt követelt az ott élő, 81 éves, mozgáskorlátozott asszonytól – írta a blikk.hu.
 
Az idős asszony a botjával megpróbálta kiűzni a 21 éves férfit a lakásából, aki azonban erre felemelt egy széket és darabokra törte azt az ütlegelt nőn.
 
Majd kiverte a veranda üvegét, elvitt 40 ezer forintot a rémült, sérült asszonytól, illete egy régi, mindössze 10 ezer forintos mobiltelefonnal távozott – tudatta a blikk.hu.
 
Az idős nőnek szerencséje volt, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a koponyacsontja is eltörhetett volna, tekinttettel arra, hogy székkel ütötték.
 
A Szolnoki Törvényszék jogerősen 9 év fegyházra ítélte a rablót, idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntette, illetve súlyos testi sértés kísérlete miatt – írta meg a blikk.hu.
 
L.A.