Egészségügyi fejlesztés Szolnokon: megújult a rendelőintézet

Átadták a szolnoki Széchenyi városrész központjában található orvosi rendelő épületét, melyet 370 millió forint európai uniós támogatásból újítottak fel.  

Az összeg egy jelentős részét, 240 millió forintot az önkormányzat nyerte el az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül. A hiányzó 130 millió forintból 26 milliót az épületben helyet kapó gyógyszertár finanszírozott meg, a többit pedig az önkormányzat állta.  

A TOP program keretében olyan támogatás igényelhető, amely helyi gazdasági növekedést idéz elő, vagy a lakossági igényeket elégíti ki, mint például a szolnoki rendelő esetében. A program célja a regionális gazdaság fejlesztésének támogatása, emellett fontos, hogy kihatással legyen a helyiek foglalkoztatására is. A program külön pontja, hogy 2021 elvárásainak megfelelően fenntartható módon történjék a beruházás, illetve környezetvédelmi elveknek is megfeleljen. Az EU erre összesen egymilliárd eurót különített el.  

 

Labormunka

Labormunka

 

Modern épületet sikerült a szolnokiak rendelkezésére bocsátani. A felújítás érintette a homlokzat- és tetőszigetelési munkálatokat, teljesen megújult az épület külseje. Akadálymentesítették a területet a bejárattól a parkolókig. Környezetvédelmi szempontoknak is megfelel az új rendelő: a hőszökést elkerülendő kicserélték a nyílászárókat, az épület üzemeltetéséért pedig 20 kilowattos napelem felel.

Négy felnőtt háziorvos, négy gyermekorvos, három vegyes fogorvos, iskolafogász praktizál az épületben, és védőnői szolgálat is működik.  

 

M. A. 

Forrás: mti