A tiszaligeti fürdő építését véleményezte a polgármester

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere fotókat tett közzé közösségi oldalán az épülő tiszaligeti fürdőről. Véleménye szerint egyre jobban kirajzolódik a strand végső arca. Látványos elemek épülnek majd a területen, a tervek szerint jövő nyáron adják át a fürdőzni vágyóknak a komplexumot.  

Szalay szerint minden korosztály remekül érzi majd magát az újonnan épülő strandon. Ahogy írja, látványos elemek épülnek, a modern építészeti megoldásoknak köszönhetően rengeteg élményelem teszi vonzóvá a fürdőt. A tiszaligeti fürdőben megújítják az 50 méteres medencét, valamint két teljesen új kültéri medencét is építenek a szakemberek. Gyerekeknek és felnőtteknek is használhatók lesznek az újonnan kialakított csúszdák. 
 
 
Az építkezés
Az építkezés
 
 
Ahogy a fotókon is látszik, az építkezés halad, egyelőre még másfél évnyi munkálatnak néznek elébe a kivitelezők. A Modinvest Kft. és a SWIETELSKY Magyarország Kft. valósítja meg a terveket, összesen 10 milliárd forintból gazdálkodhatnak. A fent említett egységeken túl beltéri medencéket is kialakítanak, kerti épület is helyet kap a komplexumban. Megújítják a csónakázó tó környékét, modern napozóegységet alakítanak ki a partján. A hatalmas fák továbbra is árnyékot adnak majd a pihenni vágyóknak, ezeket nem vágják ki. 

A fürdő előtt bővítik a parkolót, a tervek szerint negyvenhat új helyet köveznek le, valamint a kerékpárosokra is gondolnak, az eszközeiknek is kialakítanak tárolókat. 

 

M. A. 

Fotó: Szalay Ferenc/ Facebook