A Szigligeti Színház is részesül a 22 milliárd forintból

A kulturális ágazat beruházásait, fejlesztéseit és a már megkezdett projektek finanszírozását vállalja idén is a kormány, több mint 22 milliárd forintot szán a szférában szükséges renoválásokra.  

A szolnoki Szigligeti Színház renoválása már 2019-től tart, állami támogatásból indították akkor a felújítást négymilliárd forintból. Tavaly további egymilliárd forintot kaptak, amiért nem várt műszaki problémák merültek fel a javítások közben.  

 

Pompás színház

Pompás színház

 

Az épületben a színpadtechnikát teljesen újra cserélik, a megkopott színpadot is javítják, új forgó szerkezet kerül a színházba. A vezetékeket és csöveket is likvidálták, újak kerülnek helyükre. Korszerűsítik a fűtésrendszert, átalakítják a nézőteret.  

A 22 milliárd forintból nemcsak a Szigligeti Színház újul meg, hanem a debreceni Csokonai Színház a Latinovits Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a budapesti József Attila Színház, valamint a veszprémi Petőfi Színház. Számos más kulturális egység is felújításon esik át. Cirkuszok, múzeumok, könyvtárak, levéltárak, közösségi intézmények ugyanúgy részesülnek az összegből, mint az állatkertek, levéltárak és más kulturális intézmények. 

 

M. A.