Új mobilapplikációt fejlesztett ki Szolnok önkormányzata

SzolnokApp néven jelent meg mobilapplikáció, amely tájékozódásra, programok, hírek elolvasására, hibabejelentésre, városüzemeltetési problémák jelzésére is alkalmas.

Szalay Ferenc polgármester elmondta, hogy az applikáció nem csak a szolnokaiknak, hanem az ide érkező turisták számára is sokat segít. Az androidos és iOs-es platformokra egyaránt ingyenesen letölthető alkalmazással turisztikai látnivalókról és közösségi programokról is tájékozódni lehet. Fejér Andor alpolgármester kiemelte, hogy a város öt közösségi terén, a Kossuth téren, a Rózsakertben, a Hild téren, a Tiszai hajósok terén, valamint a vasútállomás környékén ingyenes wifiszolgáltatást indít az önkormányzat.

 

SzolnokApp

 

Az alkalmazás egyik fontos része a "Városőr", amelyen hibabejelentést lehet tenni, így felgyorsítja a javítási munkálatokat. A rendszer pontos GPS koordináták alapján továbbítja a problémát a hivatalnak, ezáltal nem csak a város tájékoztatja a lakosságot, hanem fordítva is. A program emellett elnavigálja az embert bármit is keressen: étterem, szállás, program.

 

/T.D.