Turisztikai fejlesztések Szolnok térségében

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte, hogy több mint 17 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő években.

Guller Zoltán beszámolt a fejlesztésekről, köztük a következő években 3,5 milliárd forintból megépülő kerékpárútról Tiszafüred és Poroszló között, és az Alsó-Tisza és a Körösök víziturizmusának komplex fejlesztéséről, amelyere 400 millió  forintot fordítanak. A Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdő, valamint környezete négyévszakos kínálatának komplex fejlesztésére 1,7 milliárd forintot szánnak. A Tisza-tavi beruházások keretében fejlesztik a szabadvízi strandokat, a kerékpározási infrastrukturát, korszerűsítik a tematikus szigeteket, a túravitorlázáshoz kapcsolódó kikötőket, valamint kialakítják a Hortobágy-Tisza-tó élménykerékpárutat.   

 

 Turisztikai fejlesztések Szolnok térségében

A tiszaligeti fürdőfejlesztése 5,5 milliárd forintból valósul meg

 

Karcag turisztikai kínálatának fejlesztése érdekében, egyebek mellett élmény-és gasztronómiai park kialakítása történik meg 1,4 milliárd forintból. Abádszalókon fejlesztik a turisztikai infrastruktúrát. A kulturális desztináció-fejlesztések között példaként említette a Tisza-tavi valamint a Nagykunsági templomok útját, illetve korszerűsítik a Mezőtúri Református Látogatóközpontot és sor kerül Kunszentmárton komplex turisztikai célú fejlesztésére is. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: a városban megvalósul a tiszaligeti fürdőfejlesztés 5,5 milliárd forintból, a tiszai kikötő és kapcsolódó létesítmények fejlesztése, 1,4 milliárd forintból. A Szolnoki Várkerület turisztikai fejlesztésére 1 milliárd forintot fordítanak, de megújul a Véső úti sporttelep és a strandfürdő is. A RepTár Szolnoki Repülőmúzeumtól egy turisztikai tematikus sétányt terveznek a Szolnoki Művésztelepig. 

 

MTI/T.D.