TOP-os fejlesztések kezdődnek Abádszalókon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon.

Balogh Gyula polgármester elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén levő hallépcső megújítására.  A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek és a főszezonra érnek véget. Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld város projekt, amely keretében egyebek mellett parkosítanak és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben - közölte. 

 

TOP-os fejlesztések kezdődnek Abádszalókon

400 millió forintból fejlesztik a Tisza-tó Strandot

 

A város középületei is korszerűsödnek: nyolcvanmillió forintból újul a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete, több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátást biztosítani fogja - számolt be Balogh Gyula.

 

MTI/T.D.