Nélkülözhetetlen eszközök a konyhában

Kezdőként nem könnyű eldönteni, hogy mire is lesz szükségünk a konyhában. Melyek azok a nélkülözhetetlen konyhai eszközök, amelyekre már az első pillanattól kezdve használatban lesznek? Segítünk!

Az első és legfontosabb kérdés, hogy mennyit fogunk, tudunk vagy szeretnénk főzni, illetve, hogy hány személyes a háztartásunk. Ahány fős, annyi emberre kell minimum étkészletet és evőeszközöket, valamint poharakat beszerezni. Ám ne felejtsük el, hogy, ha vendégek jönnek hozzánk, ők is szívesebben esznek igazi tányérból és isznak pohárból, mint ezeknek a műanyag változatából!

 

Kezdjük az elején!

 

Ha egy teljesen üres konyhát kell felszerelnünk vagy berendeznünk, akkor először is el kell döntenünk, hogy milyen típusú tűzhelyet szeretnénk, vagy milyen szerelhető be a lakásba. Gáztűzhely, elektromos, kombi, kerámialapos, gőzzel sütős... ezekből mind-mind választhatunk. Ha nagyon kicsi a konyha, lehet, hogy elég egy egyégős gázrezsó, vagy elektromos főzőlap is és egy mini sütő.

 

Ezenkívül a mikrohullámú sütő tehet nagy szolgálatot, nemcsak melegítésre, hanem bizonyos ételek elkészítésére is használható. Természetesen ezután jönnek a további, főzéshez nélkülözhetetlen konyhai eszközök fontos darabjai!

 

Ez kell a főzéshez!

 

A jó minőségű alapanyagokhoz ugyanolyan jó minőségű konyhafelszerelési eszközök dukálnak. A hűtőt telepakoljuk a finomságokkal, a konyhaszekrénybe elég egy-egy jó minőségű, hosszú élettartamú konyhai eszköz.

 

Együtt főzés a konyhában

 

A főzéshez elengedhetetlen lesz egy-egy fazék, lábas, serpenyő és tepsi. Mindegyikből érdemes egy kisebb és egy nagyobb űrtartalmú méretet is beszerezni. Már sokféle alapanyagból készülhetnek, az, hogy mi milyet választunk, függ a tűzhelyünktől és az ízlésünktől. Autentikusabb lehet az étel egy zománcozott lábasban, míg egy kerámiabevonatúban tuti nem tapad le az étel.

 

Szükségünk lesz egy-két vágódeszkára, késkészletre, merőkanálra, tálaló edényekre, az étel kiszedéséhez alkalmas eszközökre. Aztán gondoljunk a kényelmi kisgépekre is! Milyen kávét iszunk? Kapszulásat, instant kávét vagy klasszikus kotyogós feketét? Tehát szerezzünk be egy kávéfőzőt. Meg egy kézi robotgépet. Emellett gondoljunk egyéb, az életünket megkönnyítő háztartási kisgépekre is, mint a vízforraló, kenyérpirító, konyhai mérleg, turmixgép, vagy épp botmixer. Ezek az alapdarabok, ezután jöhet, ha van még hely, a kenyérpirító, aprító, daráló, vagy fagylaltkészítő gép és akár a gyümölcscentrifuga is!

 

Csak győzzük őket használni is! Csak azért ne vásároljunk meg valamit, mert az ismerőseinknek is van, vagy mert egyszer szeretnénk kipróbálni milyen egy fagylaltkészítő! Inkább kérjük kölcsön, és ha tetszik, akkor vegyünk magunknak egy sajátot!