Ipari stílus a lakásban – csináld magad!

Az egyik legkülönlegesebb belsőépítészeti stílus a 60-as évek Amerikájából induló loft stílus, mely manapság is igen divatos. Ezt a trendet a tágas terek, minimalista dizájn és ipari hangulat jellemzi. Az előbukkanó téglafal, a látható csövek és fémszerkezetek csak még autentikusabbá teszik az egészet. Ha ilyen otthonra vágyunk, akár saját magunk is átalakíthatjuk lakásunkat a megfelelő eszközökkel.

 

A stílusra jellemző az acél, a kő, a durva, kezeletlen felületek, előkerülhetnek az ipari csarnokokból származó, vagy azt imitáló lámpák, a kopott, „használt” hatást keltő dísztárgyak, vagy a raklapbútorok. A trend letisztult és minimalista, az újonnan vásárolt tárgyak is a „használt” hatást kell, hogy keltsék, amiknek az anyagánál a fa-fém-üveg hármast tanácsos előnyben részesíteni. Lehetnek más, természetes alapanyagok is, de ott is a natúr színekre törekedjünk.

 

Loft stílusú dísztárgyak saját kézből

 

Ha mi magunk szeretnénk otthonunkat kicsinosítani, akkor érdemes a cnc lézert segítségül hívni. Ezzel a lézervágásra és gravírozásra egyaránt használható eszközzel gyorsan és milliméter pontosan megvalósíthatjuk tervünket. Akár saját névtáblánkat is elkészíthetjük magunk a gravírozás funkció használatával. Marás technikával akár fából készíthetünk dísztárgyat, ami pontosan beleillik majd az enteriőrbe, ráadásul kedvenc fényképünkkel még személyesebbé tehetjük.

 

A nappali egyik kihagyhatatlan kelléke a könyvespolc. Ez a bútordarab természetesen az ipari stílust kedvelőknél sem hiányozhat. Sőt! Amíg viszont a legtöbb ember valamelyik bútorboltban megvásárolja, vagy falapból készíti, addig e stílust követők lemezből készítik. Ehhez viszont fémmegmunkáláshoz használatos eszközre van szükség, tökéletes választás az automatizált lézervágó valamelyike.

 

Egy csúcsminőségű lézervágóval akár saját névtábládat is elkészítheted

 

A jól kiválasztott eszköz a kulcs

 

Ahhoz, hogy a fent említett tárgyakat elkészíthessük, majd a barátaink irigykedő bókjait bezsebeljük, ki kell választani a legprecízebb eszközt. Hisz nem maradhat sorja, nem lehet pontatlan a leszabott anyag. A fiber lézervágó magas minőségben dolgozik és igen gyorsan. Ezzel az eszközzel lehetséges fényvisszaverési tulajdonságú anyagok, mint a bronz, réz, alumínium és a galvanizált acél hatékony vágása is, mely anyagok jól illeszkednek a stílushoz és melyek ilyen típusú megmunkálása eddig nem volt lehetséges.

 

Vannak, akik azt gondolják, hogy a vakolatlan falak, betonból készült konyhai pult, vagy az acélból, fémből készült használati tárgyak, az ipari megjelenés rideg otthont eredményez. Bizton állíthatjuk, hogy - főként pár kiegészítővel - igen dizájnos és hangulatos lesz otthonod, és még büszkébb lehetsz rá, ha kezed munkája is benne van a kivitelezésben.