Hódítsd meg Európát!

Ha nem is hadsereggel, de bebizonyíthatod, hogy nálad elszántabb ember nincs a környéken! Legyen szó munkáról, továbbtanulásról, ma a nemzetközileg elismert nyelvvizsgák jelentik a szükséges muníciót!

Évek óta arra készülsz, hogy – akár csak egy időre is – hátrahagysz mindent, mindenkit, akit ismersz, és kipróbálod szerencsédet külföldön? Mindegy, mi a cél, munkavállalás vagy egyetemi tanulmányok, ha már elszántad magad, jobb, ha még most alaposan felkészülsz arra, mi vár rád életed nagy kalandja során. Kerülj képbe a felvételi eljárásokkal, ismerd meg, milyen engedélyekre, igazolásokra lesz szükséged, tudd meg, mi és pontosan mire jó a nemzetközi nyelvvizsga, kérj tanácsot, kérdezz, tájékozódj minden lehetséges fórumon. Így jó eséllyel nem érnek majd hatalmas meglepetések!

 

Nem csak papíron létező nyelvtudás

 

Nem hangsúlyozhatjuk elégszer, hogy bár az egész iskolarendszer a jegyekre és év végi bizonyítványokra van kifuttatva, itt az ideje, hogy hátralépj egyet, és felismerd: ahhoz, hogy sikeresen helyt állj, sőt, még élvezd is a külföldön töltött időt, elengedhetetlen a hasznos, a való életben is használható nyelvismeret. Nem a papír megszerzése a cél. Szeretnénk, ha azt is belátnád, Londonban vagy Münchenben nem fogsz sokra menni bemagolt igeragozásokkal és kicsavart nyelvtani formák sorolásával.

 

Az számít, hogy tudásod mennyire használható, ki tudod-e fejezni magad egy állásinterjún, el tudod-e magyarázni a hivatalnoknak, mit szeretnél elintézni. Meg persze, hogy a felvételi bizottságnak a beszélgetést követően fel tudd mutatni a kritériumként megjelölt, nemzetközi nyelvvizsga-bizonyítványt.

 

Európai Uniós zászló

 

Külföldön elfogadott nyelvvizsga

 

A nagy nyelvvizsgaközpontok, mint például az Euroexam, sikeres vizsgatétel után angol és német nyelvből nemzetközi oklevelet adnak át neked. Ez az a papír, amivel a kontinens bármely országában, bármelyik szakterületen érvényesülhetsz. Persze egy bizonyítvány sem jó a Föld minden szegletében, azonban Európában nem lesz gondod: a "Közös Európai Keretrendszer" nevet viselő, közös viszonyítási szintek rendszerét (angol rövidítése CEF) az Európa Tanács hozta létre évekkel ezelőtt, hogy a sokféle nyelvvizsga összevethető legyen. Az Euroexam ennek megfelel.

 

Vagyis, ha tényleg érted és beszéled a nyelvet, és fel tudsz mutatni egy megfelelő, nemzetközi porondon is elfogadott nyelvvizsga-bizonyítványt, fél sikered van. Persze a bürokráciával és a sok újdonsággal még meg kell küzdened, de éppen ez a szép a külföldi kalandokban: bebizonyítathatod magadnak, hogy a jég hátán is megélsz!