Hamarosan elindul a citromsavgyár építése

A Magyar Fejlesztési Bank és a kínai-magyar vegyesvállalat, a BBCA Szolnok Zrt. aláírta a szolnoki citromsav gyár felépítéséhez szükséges 12 éves lejáratú, közel 32 milliárd forint keretösszegű hitel-megállapodást, amelynek köszönhetően elindulhat a beruházás.

Szolnoki Ipari Parkba tervezett, mintegy 46 milliárd forint összértékű beruházás állami részvétellel és az MFB finanszírozásával épülhet fel.  A 2011-ben indult tárgyalások során az MFB tulajdonában álló MFB Invest Zrt. segítette a projekt előrehaladását, amely a tőkefinanszírozásról már korábban megállapodott a kínai partnerrel. 

 

Hamarosan elindul a citromsavgyár építése Szolnokon

A Magyar Fejlesztési Bank és a BBCA Szolnok Zrt. aláírta a szolnoki citromsav gyár felépítéséhez szükséges közel 32 milliárd forint keretösszegű hitel-megállapodást

 

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kiemelte, hogy a beruházásnak köszönhetően várhatóan 255 új munkahely jöhet létre a térségben. A gyár üzemeltetése emellett jelentős beszállítói szolgáltatást és alapanyagot igényel, hosszútávon pedig számottevő iparűzési és egyéb helyi adóbevétellel járhat a beruházás megvalósulása.  

 

MTI/T.D.