Bojlert csak szakértőtől!

Mindenki ismeri, mindenki használja, szinte mindenhol lehet kapni – mégsem mindegy, milyen típust, milyen teljesítményt, milyen kivitelezést választunk. A beszerelésről nem is beszélve.

Kis túlzással akár az alsósok is bármikor elmondják, hogy mire jó a bojler. Azt ugyanis mindannyian tudjuk, hogy otthonaink, munkahelyünk, közintézményeink melegvíz-ellátásának eszközei, kisebb vagy nagyobb, rendszerint fehér tartályok, melyekből kellemesen langyos, vagy éppen szinte égetően forró vizet kapunk, kívánságunknak megfelelően.

 

A helyzet azonban könnyen bonyolódik, ha építkezés, felújítás vagy korszerűsítés miatt választanunk kell az elérhető kialakítások, gyártók, árkategóriák, típusok és teljesítmények tömegéből. Ha pedig hozzátesszük, hogy a rosszul megválasztott berendezés jelentős galibát és plusz költséget okozhat, a választás egyenesen kétségbeejtőnek tűnhet. Már csak ezért is érdemes szakértőkre bízni a döntést.

 

Lehetőségek végtelen tárháza

 

Nem véletlen, hogy annyiféle bojler létezik, hiszen fűtési rendszereink, energiatakarékossági megoldásaink, épületeink lehetőségei is sokrétűek. Ez, vásárlás előtt állva, tűnhet akár rémisztőnek is, azonban, megfordítva, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy nincs az az épület, nincs az a rendszer, amihez ne létezne optimális melegvíz-ellátó eszköz.

 

Léteznek kifolyású és zárt rendszerű, tárolós és átfolyós kialakítású, kémény nélküli és kéményes modellek, illetve – a legalapvetőbb, vagyis működtetési szempont szerint megkülönböztetve – gázbojlerek és villanybojlerek. Beépíthetőségi, azaz a csövek elhelyezkedési aspektusából megvizsgálva találunk alsó vagy felső elhelyezésű a bojlereket, illetve léteznek függőlegesen és vízszintesen szerelhető változatok is. Az egyre fontosabbá váló energiafelhasználás tekintetében pedig olyan készülékek is elérhetők, amelyek csak akkor lépnek működésbe, amikor használatban vannak.

 

Otthoni melegvíz csap

 

Szakértelem nélkül nem megy

 

Ekkora választéknak köszönhetően – és még nem is említettük a számtalan, jobbnál jobb modelleket fejlesztő és forgalmazó márkát –, egy korrekt, tapasztalt szakember segítségével elképzelésünknek, igényeinknek, otthonunk adottságainak és pénztárcánknak megfelelő megoldást találhatunk, amely hosszú évekig garantálja az otthoni melegvíz-ellátás zökkenőmentességét.

 

Konstrukciós hibáktól kezdve a hatékonytalan rendszereken át az elvárt teljesítményt produkálni képtelen megoldásokig terjed a rosszul vagy információk hiányában meghozott döntések eredménye. Ezt a munkát tehát mindenképpen érdemes hozzáértőre bízni. Mindegy, hogy egyetlen konyhai vízmelegítő vagy egy többszintes családi házat ellátó, energiatakarékos bojler vásárlásáról van szó: ha hosszú távon elégedettek kívánunk lenni, ne a szakértőn spóroljunk! Pénztárcánkat utólag kíméli majd vízmelegítő rendszerünk, melyet a család apraja-nagyja kiélvezhet.