Az igényes és jól használható fürdőszoba titka

Sokszor érezhetjük azt, hogy valami miatt nem az igazi a fürdőszobánk. Talán nem is tudjuk megmondani mi miatt, egyszerűen csak nem kényelmes, nem praktikus vagy nem tetszik. Min kell változtatnunk?

Nem az a megoldás, hogy még a csempét is leverjük a fürdőszoba faláról, és a nulláról újra kezdjük a fürdőszoba berendezését. Egyrészt egyszerű trükkökkel is sokat javíthatunk a vizes helyiségen, másrészt kezdjük az új fürdő tervezését a legelején.

 

Kezdjük az alapoknál!

 

Mielőtt bármit is elkezdenénk tervezni, a legelső feladatunk, hogy figyeljük meg a családunk fürdőszobai szokásait.

 

Ilyeneket gondoljunk át: ki, mikor használja a (legtöbbet) a fürdőszobát? Ha több fős a családunk, hányan használjuk egyszerre a helyiséget? Ha van gyerekünk, akkor mik az ő igényei? Kell-e hely fürdetőkádnak, szeretnénk-e gyerekmosdót kialakítani? A gyors tusolást szeretjük zuhanykabinban vagy inkább a kádfürdőzést? Esetleg a legjobb lenne egy kád és kádparaván együtt? Egyszerre többen is fürdenénk? Régóta vágyunk már egy sarokkádra? Milyenek az arcápolási szokásaink? Hosszan sminkelünk, borotválkozunk, szárítunk hajat?

 

A fürdőszoba milyen funkciókat kell, hogy ellásson? Itt tervezzük mosni és szárítani a ruhákat? Mennyi törölközőnk van? Milyen jelenleg a helyiségben a fűtés? Kell-e extra melegítés? Mennyi piperénk van, és azt hol tároljuk? Ilyen és ehhez hasonló, apróságnak tűnő dolgokon sok múlik, leginkább a helykihasználás és berendezés tekintetében.

 

A fürdőszoba berendezése

 

Ha az előbbi kérdésekre megvannak a válaszaink, akkor elkezdhetünk sakkozni az alaprajzzal és a méretekkel. Zuhanykabin vagy fürdőkád? Ha van két fürdőszobánk, melyik melyikbe kerüljön? Külön is van mellékhelyiség? Kell-e mellé bidé is, vagy egy elég, ha a WC-vel összehangoljuk a mosdót és a csaptelepet?

 

Különleges fürdőszoba tipp

 

Lehetőségünk van ma már átfesteni a fürdőszobai csempét csempefestékkel. Ha újra burkoljuk a fürdőszobát, akkor igen nagy mozgásterünk van már a vízálló burkolatok piacán. Akár vízálló fapadlót is lerakhatunk, illetve nem feltétlen kell csempézni sem, mert van szintén fürdőszobai festék is, ami víz- és páraálló. A színeket jól gondoljuk át, a kevesebb több a fürdőszobában, ha elegáns és letisztult fürdőszobát szeretnénk.

 

Ezután jöhet a fürdőszoba berendezése. Választhatunk már komplett fürdőszobai koncepciókat is, vagy akár egy-egy minőségi darabot is kiválaszthatunk, amitől elegáns és szép lesz a fürdő. A ravak.hu kínálatában minden igényre találunk megoldást! Minden egyes szaniter és bútor modern vonalvezetésű, formatervezők által megálmodott termék, amely minőségi alapanyagokból készült. Elég átböngészni online a kínálatot, így már úgy mehetünk a bemutatóterembe, hogy tudjuk mit szeretnénk, és lehetőségünk van élőben is megnézni, kipróbálni.

 

A folyóka, a szűrő, a fürdőszobabútor mind-mind egységes stílust képvisel egy adott koncepción belül, de gond nélkül párosíthatunk egy-egy darabot másféle stílusirányzattal is. Ha mértékkel keverjük a különböző irányzatokat, akkor pont, hogy egy egyedi és különleges fürdőszobát kapunk, amely tükrözi a mi személyiségünket is!