A Szapáry óvoda szeptemberben nyitja kapuit

Szalay Ferenc polgármester sajtótájékoztatón elmondta, hogy a project 520 millió forint európai uniós támogatásból és 163 millió forint önerőből valósulhat meg.

Az önkormányzat nagy gondot fordít arra, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között töltsék a mindennapjaikat az intézményben.

 

Az épületben a férőhelyek száma 150 fő marad, amelyet hat csoport szobára osztanak szét. Az épület modern lesz és a szolgáltatás színvonala is növekszik. Az épületben fontos szerepe lesz az akadálymentesítésnek és az energiahatékonysági intézkedéseknek. Az új épület tetőszerkezetén napelem- rendszer lesz telepítve.

 

Az épületben a férőhelyek száma 150 fő marad.

 

Kialakítanak egy új melegítő konyhát, orvosi szobát, tornaszobát szertárral, szülői tárgyalót, fejlesztő szobát, nevelőtestületi szobát, irodákat, öltözőket és karbantartó műhelyt. Külön bejárat lesz a földszinti és az emeleti irodáknak, amelyet lifttel is meg lehet majd közelíteni. Az emeleti részen a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyintézménye kap helyet. Az épület körül új parkolóhelyeket alakítanak ki és mellette egy közel 2000 négyzetméter területű játszóudvar lesz teraszokkal, amiket szükség szerint árnyékolni is lehet majd.

 

Már sok család várja az egyik legkedveltebb óvoda épületének átadását.

 

Szerencsés Sándor önkormányzati képviselő megerősítette, hogy az építési munkák az ütemterv szerint haladnak, így előreláthatólag 2019 augusztus végén már át is vehetik az intézményt.