Új bútorgyártó üzemcsarnok Szolnokon

Átadták a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. új bútorgyártó üzemcsarnokát, a holland társaság most már két telephellyel rendelkezik Szolnokon.

A Leolux két csarnoka azonos méretű, az átadott 1100 négyzetméteres létesítménybe a kárpitosüzem költözött. Az új üzem 15 új munkahelyet teremt, a két szolnoki telephelyen összesen 65 munkavállalót alkalmaznak, ebből 30 munkahely az elmúlt két évben létesült. A beruházásnak köszönhetően 15 százalékkal fog nőni a cég kapacitása évente. Az idén 4000 kanapét gyártanak, ezt a mennyiséget évi 6500 darabra tervezik növelni 2021-ig. A tervek között szerepel a későbbiekben a két szolnoki telephely összevonása.

 

Átadták a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. új bútorgyártó üzemcsarnokát

Átadták a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. új bútorgyártó üzemcsarnokát

 

Szabó István, Szolnok alpolgármestere üdvözölte, hogy a Leolux Hungary Kft. 15 évvel ezelőtt Szolnokot választotta. Az elmúlt időszak igazolja, hogy Szolnok jó hely az ipartelepítés, vállalkozás szempontjából is - emelte ki. Kitért arra, hogy 2018-ban 25 ezer új lakást adnak át Magyarországon, amelyeket be kell majd bútorozni. Ez az egyik biztosíték arra, hogy a Leolux által gyártott bútoroknak lesz piaca - mondta.

 

MTI/T.D.