Szociális alapszolgáltatási központot hoznak létre Szolnokon

Szociális alapszolgáltatási ellátásokat egyesítő központot hoz létre Szolnokon a helyi önkormányzat, a beruházás a tervek szerint 2019. november végére készül el.

A centrumot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 300 millió forint európai uniós támogatásból alakítják ki a Tisza-parti városban. A tervek szerint egy Eötvös téri, egykor idősotthonként működő épület lesz a Humán Szolgáltató Központ székhelye. Ide kerül majd a család- és gyermekjóléti központ, a drogkonzultációs és információs központ, és itt végzik majd a szenvedélybetegek "alacsonyküszöbű" ellátását is. Továbbá az ingatlanba költözhet a központi vezetés és a gazdasági egység is.

 

Szociális alapszolgáltatási központot hoznak létre Szolnokon

A tervek szerint az Eötvös téri, egykor idősotthonként működő épületet újítják fel


A központosított szervezeti felépítés jobb kihasználtságot, a működési költségek jelentős csökkenését eredményezi. A beruházás során kicserélik a burkolatokat, a nyílászárókat, lefestik a belső falakat, továbbá megújul a teljes elektromos és fűtési rendszer. A főépületben kapnak majd helyet az alapszolgáltatást nyújtó irodák, a melléképületben ügyfélszolgálat lesz, a pincében irattár létesül. A főépület és a melléképület is akadálymentes lesz, az előbbiben egy új, nyolcszemélyes akadálymentes felvonót alakítanak ki. A projekt részeként egy kilencszemélyes kisbuszt is vásárolnak.