Kresz-parkot kaptak a szolnoki ovisok

A Rózsa úti óvodában avattak fel Kresz-parkot, melynek célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerkedhessenek a biztonságos közlekedéssel.

Az átadáson Szalay Ferenc polgármester mellett jelen volt Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség közlekedési alelnöke és a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezetője, Bódi Andor, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület elnöke, és Szabó Zoltán, a JNSZ Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. A GRSP célja, hogy csökkentsék a balesetek számát, illetve súlyosságát. Ennek érdekében három részből álló óvoda programot indított, amellyel a szolnoki gyermekek is megismerkedhetnek.

 

Kresz-parkot kaptak a szolnoki ovisok

Szolnokon több program is a biztonságos közlekedést szolgálja

 

A program keretében kidolgozott módszertant és demonstrációs eszközöket adnak át az óvodapedagógusoknak, illetve mini KRESZ parkok létesítettek. A Fogadj örökbe egy Zebrát program is a biztonságos közlekedést szolgálja, keretében a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület kiválasztatott hat jelzőlámba nélküli gyalogátkelőhelyet. Az "örökbe fogadás" keretében rendszeresen figyelemmel kísérik a zebrák állapotot, a közlekedést, az iskoláknál pedig segítik a gyerekeket az átkelésben.

/T.D.