Duplázza kapacitását a Stadler szolnoki forgóváz-üzeme

A svájci központú Stadler vasúti járműcsoport a tíz milliárd forintból megduplázza forgóváz-üzemének gyártókapacitását. A korábbi szolnoki cukorgyár területén hoznak létre épületeket és vásárolnak gépeket, a vasúti forgóvázak nagyjavításának és gyártásának éves kapacitása 250-ről 500 tételre emelkedik.

 

Dunai Zoltán, a Stadler Magyarország Kft. felügyelőbizottságának elnöke tájékoztatása szerint a beruházást két ütemben valósítják meg. Az idei év harmadik negyedéig tartó első fázisban a 8 ezer négyzetméter alapterületű üzemet építik fel, ahol 7 ezer négyzetméter a termelést, míg ezer négyzetméter az irodai-adminisztrációs tevékenységet szolgálja ki. A második ütemben - 2019 harmadik negyedévéig - egy raktárcsarnok készül el, amely a szolnoki ipari parkban már 2013 óta üzemelő részleget is kiszolgálja. A beruházás keretén belül 1 milliárdot szánnak a technológiai fejlesztésekre, a létszámot 15 emberrel bővítik.

 

Duplázza kapacitását a Stadler szolnoki forgóváz-üzeme

Megduplázza forgóváz-üzemének gyártókapacitását a Stadler vasúti járműcsoport

 
A Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. társaság részeként működő szolnoki forgóváz-üzem a teljes Stadler cégcsoport forgóvázainak revíziójáért felelős kompetencia-központként működik, emellett jelentős szerepe van a belföldi piacra készülő járművek hordműveinek gyártásában is. Szalay Ferenc polgármester kiemelte: a Stadler 2007-es letelepedése óta a város és a világcég kapcsolata példamutató, az önkormányzat minden lehetséges eszközzel segíti a minél sikeresebb üzletmenetét.

MTI/T.D.