Csatornafejlesztés Törökszentmiklóson

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert csaknem bruttó 340 millió forintból fejlesztik a csapadékvíz-elvezető csatornarendszert Törökszentmiklóson.

A kivitelezés 2018 elején kezdődik, és a tervek szerint 2020 nyarán ér véget. A projekt célja az árvízi és belvízi veszélyeztettség csökkentése, a város környezeti állapotának és a felszíni vizek minőségének javítása. A beruházás részeként felújítják a Bicskás-tavat, gépészetileg átalakítják az öblözet torkolatában meglévő csapadékvíz-átemelőt, az elhasználódott szivattyúk helyére automata elektromos búvárszivattyúk kerülnek, továbbá kikotorják a Bicskás-tavat.

 

Fejlesztik a csatornarendszert, önkormányzati épületeket korszerűsítenek Törökszentmiklóson

Bruttó 340 millió forintból fejlesztik a csapadékvíz-elvezető csatornarendszert és további 150 millió forintból négy önkormányzati épületet újítanak fel

 

Az átemelőtől a Bicskás-I tóig 130 méter, a Bicskás-tó és a Vásárhelyi út között 410 méter, a Templom utca és a Báthori utca között 330 méter zárt csatornát építenek. Az önkormányzat emellett négy épületet is korszerűsít energetikailag, a TOP pályázatán nyert mintegy 150 millió forintból. Megújul a Törökszentmiklósi Városi Óvodai Intézmény Aranykapu Tagóvodája és Törökszentmiklós Város Bölcsődéje, valamint a Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ fogyatékos emberek, illetve az idősek nappali ellátásával foglalkozó épületei.

 

 

MTI/T.D.