Bővíti kapacitását az Ecseri Kft.

Több mint 413 millió forintból bővíti öntödei termelő kapacitását szolnoki gyáregységében a teljes mértékben magyar tulajdonban levő, ceglédi székhelyű, fő tevékenységként könnyűfémöntéssel foglalkozó Ecseri Kft.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatását élvező, 2018 első felében indult és várhatóan az idei második fél évben véget érő fejlesztés során a jelenleg meglévő termékportfólió gyártási kapacitásának bővítése, valamint új, korszerű termelő gépek, gyártócellák beszerzése fog megtörténni. A fejlesztés eredményeként a korábbinál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek fognak működni a kft. szolnoki gyártórészlegében, ez hozzájárul majd  a cég versenyképességének  megőrzéséhez. A jelenlegi kapacitás körülbelül tíz százalékkal nő majd a beruházást követően.

 

Kapacitásbővítő beruházás az Ecseri Kft. szolnoki gyáregységében

Az Ecseri Kft. szolnoki gyáregységében mintegy százan dolgoznak

 

Az Ecseri Kft. termékkínálata jellemzően autóipari, gépipari és elektromos ipari alkatrészeket tartalmaz, amelyeket alumíniumból nyomásos öntészeti technológiával gyártanak. A kft. döntően exportra termel, jellemzően Európába, de más kontinensekre is. A cég több mint félezer embert foglalkoztat, ebből mintegy százan dolgoznak a szolnoki gyáregységben.